Wie ben ik?

Na jarenlang als verpleegkundige A gewerkt te hebben, begon ik mezelf af te vragen:
“Waarom doet de reguliere geneeskunde vaak klachten af met “het zit tussen uw oren” als ze de oorzaak van de klachten niet kunnen achterhalen dan wel kunnen verklaren!”
Ook is een veel gehoorde opmerking: “U moet hier maar mee leren leven”Deze gedachten bleven mij intrigeren en prikkelden mijn nieuwsgierigheid.
Zou de oorzaak van klachten echt alleen in de psyche van de mens terug te vinden zijn?

Of……..
Is de manier van behandelen/kijken naar de patient in de reguliere geneeskunde niet altijd afdoende?

Wat is er te zeggen voor oude geneeswijzen die misschien wel meer met de klachten van de patiënt kunnen?

Hiermee begon voor mij een boeiende en ervaringsrijke zoektocht, die mij uiteindelijk bracht op Curaçao. Ik kwam daar in aanraking met de acupunctuurtechniek volgens de methode van “Voll”. Men ging in deze kliniek gericht op zoek naar de vraag:
“Waarom voelt de patiënt zich niet lekker en wat zijn zijn/haar klachten?”
Vervolgens werd de patiënt doorgemeten en aan de hand van de uitkomsten werden er o.a. homeopathische medicamenten voorgeschreven. (Het doormeten is pijnloos en vergelijkbaar met een krijtje dat op de huid wordt gedrukt).

De resultaten waren verbluffend!!

Eenmaal terug in Nederland werd ik geconfronteerd met de onbegrepen buikklachten van mijn eigen moeder. De reguliere geneeskunde wist zich hier geen raad mee.
Door alles wat ik had ervaren, gezien, geleerd en meegemaakt, overtuigde ik mijn moeder ervan om zich te laten onderzoeken door een mesoloog die uiteraard is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Mesologie (NVVM). Deze mesoloog gebruikte dezelfde techniek en methode om patiënten door te meten als op Curaçao.

En dat niet alleen!

Ze bekeek mijn moeder en haar klachten ook vanuit de traditionele Chinese geneeswijzen, alsmede de Ayurvedische (Indiase) geneeswijzen en ook nog eens vanuit de orthomoleculaire invalshoek.

Mijn moeder had eindelijk het idee dat ze goed onderzocht en begrepen werd. Dit werd nog eens bevestigd door de conclusie die uit het onderzoek voortkwam. Ze had een glutenintolerantie die haar buikklachten gaf als ze gluten at. Ze kreeg een voedingsadvies en supplementen voorgeschreven die waren afgestemd op haar lichaam. Na jarenlang tobben met haar gezondheid, van dokter naar dokter geweest te zijn, kwam mijn moeder eindelijk van haar buikklachten af.

Nu wist ik het antwoord op mijn eerdere vraag! Ja, het is dus mogelijk om vanuit de oude geneeswijzen de oorzaak te vinden van mensen met chronische- of onbegrepen klachten.

Dit zette mij aan om dezelfde studie mesologie te gaan volgen en met succes af te ronden. Ook ik heb me aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Voor Mesologie (NVVM). Wat later heb ik me ook aangesloten bij de beroepsverenigingen RBCZ en VBAG.

Mocht u na aanleiding van bovenstaande nog vragen hebben, stelt u ze dan gerust. Ik beantwoord serieus gestelde vragen graag! TOT ZIENS

IMG_20140827_182541Christine Oude Groote BeverborgMesoloog DM

Mesoloog D.M. in Apeldoorn